Quarterly cost: £0
 
nonchalant-unilinear
November 13, 2019, 08:13:22 AM +0000 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Series
S3565F1
S3566F1
S3567F1
S35SCx
Recent
S3566F1 Monaco (1929-7…
S3567F1 Road America (…
S3565F1 Daytona (Road)
S35SCx Brands Hatch (G…
S3566F1 Cadwell Park (…
Forthcoming
S3567F1 Mont-Tremblant
S3565F1 Mont-Tremblant
S35SCx Reims (1954-72)
S3566F1 Nürburgring (…
 
   Home   Help Search Calendar Login Register     LM2 Replays Rules Links Circuits Teams  
Linked Events
  • S27 Spa67: December 30, 2014
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: UKGPL Season 27 - Spa67 - 60fps - Dec 30  (Read 7770 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Cookie
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 4237


Chris Amon fan


View Profile
« on: December 28, 2014, 11:43:36 PM +0000 »

Season 27 -60fps– Fun Race - new Spa-Francorchamps 67

The last round for the Season 27 in mod 1965 will be at the new challenging SPA67 in Belgium.

We will use the 60fpsV2newmod to test it if your PC can handle both challenges.

Please restrict chat to pit messages including at the end of the race until ALL drivers still racing have crossed the line.

The race will be run under INT rules and resets are allowed, followed by a stop and go in the pits.
65 Patch: The 2.02 Release of the 65mod can and should be used. You need a working installation of the 65 mod to install the 2.02 Update. All the 65 Mod files can be found here

Race List =   IGOR
Server = UKGPL_8
IP Address = look in IGOR
Race date = 30-12-2014
Qualification Time   = ~20:45  UK time -> 45min
Race Time = race starts at 21:30 UK time
Track = Spa67
Variant = 65F1 the 2.02 Release of the 65mod should be used
Damage Model = INT
Race length = ~45 min -> 12 laps
Replay = you will get here
« Last Edit: February 02, 2015, 01:46:18 PM +0000 by Cookie » Logged

Axel "Cookie"

Poor man, not seeing the stars without being hit in the face.
My translation of an aphorism of  Stanislaus Jercy Lec
francesco
Full Member
***
Posts: 926


View Profile
« Reply #1 on: December 29, 2014, 09:35:46 AM +0000 »

I can try but my PC have problem of frame rate in the start zone  driving alone,i can imagine with others cars.
Logged
Cookie
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 4237


Chris Amon fan


View Profile
« Reply #2 on: December 29, 2014, 10:59:58 AM +0000 »

I can try but my PC have problem of frame rate in the start zone  driving alone,i can imagine with others cars.

Francesco,
if you use the Lite 3D pack it removes the extra sound too Wink
Or download this files and put them into the spa67 folder.

I had framedrops down to 40fps too in this aera but without sound only 57fps Grin

Don't forget to lower the details, with full 100% I had stutters with 95% is smooth Wink

« Last Edit: December 29, 2014, 03:12:55 PM +0000 by Cookie » Logged

Axel "Cookie"

Poor man, not seeing the stars without being hit in the face.
My translation of an aphorism of  Stanislaus Jercy Lec
FullMetalGasket
Former UKGPL Moderators
Sr. Member
**
Posts: 2967



View Profile
« Reply #3 on: December 29, 2014, 05:04:00 PM +0000 »

In the readme it states that you should run detail at 99% max due to graphical glitches that occur when at 100%.
I'll try and make this, Will really give the new PC a work out (I have to use OpenGL with the 69X's for it to actually load!)

This version really makes you appreciate Hill's comments about the drivers being glad to leave Spa!
The roads really remind me of the time I drove the old circuit a few years ago - narrow, hilly and bloody scary to contemplate at 160+!  Grin
Logged

AKA, T Muttram/65/66/69

Wasa Waza ninja
Nowa Night Grin
EvilClive
UKGPL Senior Consultant
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 5931


I always play by the rules.... they are MY rules!


View Profile
« Reply #4 on: December 29, 2014, 10:43:38 PM +0000 »

Just tried this new track and a single 65 car.

The track is just awesome!! what an update!!

But I am concerned that I might have probs with this track AND the 60fps.  I was doing solo training mode and with the car parked in the pits I got 24fps. Once I got through Eau Rouge it climbed to around 46fps and topped out at 50-54fps elsewhere. This was with no other cars on track, so I am expecting a huge frame rate hit in a racing situation with maybe 12 cars running.

Is there someone who can post a list of the optimum graphic card options to select for GPL? I notice that in GEM there are various options, but frankly I have no idea what they are or what they do.
I have a 1gb graphic card installed so it hsould be able to handle a reasonable load. The main processor is 2.3ghz, which is a little outdated but has always coped until now. lol

I am going to install the lite 3D pack that Cookie suggests anyway as it looks like I cannot run the full version, but I think it would be good to post here the best settings for graphic card options etc anyway.
Logged

Evil Waza, now a completely reformed character!

Rank   Only when I sweat
Cookie
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 4237


Chris Amon fan


View Profile
« Reply #5 on: December 29, 2014, 11:27:58 PM +0000 »

I know you have a Radeon HD5670, imo this should not be the bottleneck,
for this track the power of the CPU counts, and it uses only 1.5 cores of my 6  Roll Eyes

In GEM graphics I have



My ATI Catalyst is 13.12 (has best OGL driver included)

The biggest problem is that the GPU does not recognize GPL as a 3D graphic and idles...
So I made a hotkey to set my GPU in higher mode. Look here  Wink


Logged

Axel "Cookie"

Poor man, not seeing the stars without being hit in the face.
My translation of an aphorism of  Stanislaus Jercy Lec
Billy Nobrakes
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Sr. Member
****
Posts: 2614



View Profile
« Reply #6 on: December 29, 2014, 11:43:29 PM +0000 »

Will we be using the "fog" version for a 65 race? Not sure if that is set by the server or drivers PCs? Assume the grip level is identical?
Logged
Cookie
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 4237


Chris Amon fan


View Profile
« Reply #7 on: December 30, 2014, 01:00:50 AM +0000 »

The fog is in the clients track65.ini  Wink

Set it to 0 and the sun shines...
Logged

Axel "Cookie"

Poor man, not seeing the stars without being hit in the face.
My translation of an aphorism of  Stanislaus Jercy Lec
Cookie
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 4237


Chris Amon fan


View Profile
« Reply #8 on: December 30, 2014, 01:56:29 AM +0000 »

WOW I am shocked!

Just installed Spa67 on my Win XP - HTPC,
with an AthlonII X4 640 @ 3000MHz, 4GB DDR3 RAM and the ATI Radeon HD5670 with 1GB DDR3.
I used the lowres + lite version and it ran rockstable 60fps (with a very short min of 53fps at the pits) from the start line all around!
TBH the highres version is superb, but after a sightseing lap I wanna race! This is no handicap to use this lowest version.

Logged

Axel "Cookie"

Poor man, not seeing the stars without being hit in the face.
My translation of an aphorism of  Stanislaus Jercy Lec
Doni Yourth
Full Member
***
Posts: 789


View Profile
« Reply #9 on: December 30, 2014, 02:54:38 AM +0000 »

A test today on the UK server as the runnup to the event tomorrow.  I joined Axel and several others on the server testing Spa67 with the...new for me...60fps files installed.  Worked a treat.  A slight sag into the mid-high 40 frames in the pit area.  No biggie.

TY for the guidance, Cookie!  Smiley
Logged
francesco
Full Member
***
Posts: 926


View Profile
« Reply #10 on: December 30, 2014, 10:51:02 AM +0000 »

Quote
Francesco,
if you use the Lite 3D pack it removes the extra sound too Wink
Or download this files and put them into the spa67 folder.
Thank you for the suggestion Axel
Logged
Phil Thornton
UKGPL Consigliere
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 4414


View Profile
« Reply #11 on: December 30, 2014, 01:17:26 PM +0000 »

Just had a short test with Axel on UKGPL8.  Only 2 cars but the 60fps was rock solid (should be for me i7 3.4GHz, 8GB Ram, GEFORCE GTX 760 (2GB DDR5), only down side is 64bit Vista).  Still get a slight tearing effect occasionally as if vsync is slightly off but don't know enough about the graphics options to sort it out.

Track is awesome.  Sufficiently different to the Papy version to be a completely different challenge.  Tried to test crash boxes by getting close to Axel but he was too fast LOL.

Hope we get a good turnout tonight.
« Last Edit: December 30, 2014, 01:49:01 PM +0000 by Phil Thornton » Logged
GregT
Full Member
***
Posts: 491


View Profile
« Reply #12 on: December 30, 2014, 02:44:24 PM +0000 »

Still get a slight tearing effect occasionally as if vsync is slightly off but don't know enough about the graphics options to sort it out.

If you're using a 60Hz TV/monitor, make sure Triple Buffering is set in NVidia's software. I'm not sure if that will cure that problem but with Vsync it is necessary for me to use Triple Buffering too.

Clive, the more Anti-Aliasing and Anisotropic Filtering you use the lower your frame rates will be. I use none of either to run 60fps.

I doubt I'll make this race. I have my doubts I can run this track at 60fps too. I'll test it in a few minutes.
Logged

You know that some people are different
Now ain't that a crying shame
Now wouldn't it be a real drag if we were all the same

Savoy Brown
Walter Conn
Former UKGPL Moderators
Full Member
**
Posts: 865



View Profile
« Reply #13 on: December 30, 2014, 05:37:27 PM +0000 »

Still get a slight tearing effect occasionally as if vsync is slightly off but don't know enough about the graphics options to sort it out.

If you're using a 60Hz TV/monitor, make sure Triple Buffering is set in NVidia's software. I'm not sure if that will cure that problem but with Vsync it is necessary for me to use Triple Buffering too.

Clive, the more Anti-Aliasing and Anisotropic Filtering you use the lower your frame rates will be. I use none of either to run 60fps.

I think that the tearing effect describes what I am experiencing. MY GPU is the Nvidia 560Ti. I did a quick test, and turning on Vsync and Triple Buffering for GPL has fixed the tearing. A huge Thank You for helping me with that.

However, I have a new problem with the menu flashing when I am using OGLv2. Is there a fix for the menu flashing?  D3Dv2 does not run as smooth for me as OGLv2.
« Last Edit: December 30, 2014, 05:42:33 PM +0000 by Walter Conn » Logged
Cookie
UKGPL Divisional Moderator
UKGPL Moderators
Hero Member
****
Posts: 4237


Chris Amon fan


View Profile
« Reply #14 on: December 30, 2014, 06:07:27 PM +0000 »

However, I have a new problem with the menu flashing when I am using OGLv2. Is there a fix for the menu flashing?  D3Dv2 does not run as smooth for me as OGLv2.

LOL that's exactly what happens with the Tripplebuffering enabled in the ATI GPU 3D Settings for me.

I solved this by shut it off in ATI Catalyst and activate it in GEM Wink

Logged

Axel "Cookie"

Poor man, not seeing the stars without being hit in the face.
My translation of an aphorism of  Stanislaus Jercy Lec
Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  

Hosted by DaveGymer.com
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.618 seconds with 28 queries.